fbpx

Karaktärerna

Nyfiken på Grodan & Zpiido och deras vänner? Här får du veta lite mer om dem.

Grodan

Fullständigt namn: Grodan Skoog

Bor: I en koja i Storskogen med min bästis Zpiido.

Husdjur: Räknas Zpiido? Skojade bara, inga husdjur, förutom skogens alla djur. Vi brukar mata en jättefin älg som vi kallar Elmo. Zpiido säger att han har något husdjur vid sjön.

Intressen: Samlar på fina stenar. Gillar att vara ute i skogen. Och att dansa!

Övrigt: Jag och Zpiido har hittat på en egen dans som vi kallar Hoppydoo. Han skulle antagligen helst vilja tävla i att dansa den, men jag tycker att det är roligast när vi dansar alla tillsammans. Till och med Bengan gillar att dansa med oss!

Zpiido

Fullständigt namn: Zpiidobert Mackarullen Znabbsson

Bor: I Storskogen med min kompis Grodan.

Husdjur: En groda. Inte min bästis Grodan alltså, utan en riktig groda. Den är egentligen inget husdjur. Den bor i sjön och jag kallar den för Lill-grodan.

Intressen: Tävla! Jag älskar att tävla i allt! Och så försöker jag lära mig att låta som en riktig groda, och som en älg för att kunna prata med djuren, för jag tror att Hälso-Hilda kan det. Jag gillar att jonglera och att göra korttrix! Och kullerbyttor!

Övrigt: En gång tävlade jag med mig själv och gjorde 99 kullerbyttor på rad i skogen. Det kunde ha blivit 100 om det inte hade kommit en sjö i vägen. Då blev jag lite blöt. Men det blev typ världsrekord i hela Storskogen i alla fall!

Hälso-Hilda

Fullständigt namn: Hilda Hildur Hälsosam

Bor: I min stuga

Husdjur: Ja, men jag brukar hellre kalla dem för mina gäster, eftersom de kommer och går lite som de vill. Det är flera katter, några möss. En särskilt trevlig fladdermus bor på vinden och heter Berta.

Intressen: Hitta på nya hälsodrycker och recept. Plocka svamp och bär, vara ute i naturen. Magi. Tala med djuren – man kan lära sig riktigt mycket från dem.

Övrigt: En gång per år åker jag på skogs-feernas årsmöte, bästa stället att byta recept. Det var där jag fick tag på det fantastiska receptet på Magiska droppar. Jag bytte till mig det mot ett recept på Dunderpulver. Det var kanske lite väl explosivt, men när alla lugnat ner sig tyckte de flesta att det var ett ganska lyckat recept ändå.

Bengan Bandit

Fullständigt namn: Bengt Buster Bandit

Bor: Nära ängen vid Storskogen i min egen koja som de andra säkert kallar för Bandit-slottet. eller Bengans coola högkvarter. Jag kallar det oftast för hemma.

Husdjur: Min tama husspindel Snattran och en ganska högljudd hackspett som vägrar att flytta.

Intressen: Försöker öva upp mig att kunna göra fler kullerbyttor än Zpiido. Gillar att hitta på rackartyg.

Övrigt: Jag är VÄLDIGT bra på rackartyg. Ibland tänker jag att om det fanns en till av mig skulle vi vara bästisar och kunna göra dubbelt så mycket bus. Rackarns vad kul det skulle vara!